Naši kursevi

Odaberi vještinu koju želiš naučiti

Web development 1

Banja Luka 28.11.2018 - 06.03.2019

Prijavi se naš odličan kurs Web development 1 koji će se održati od 28.11.2018. do 06.03.2019. u Banjaluci. Ovaj kurs je prikladan za potpune početnike.

Naučićeš front-end jezike: HTML i CSS i unaprijediti svoje znanje pomoću popularnog okvira Bootstrap. Što se tiče back-end programiranja, naučićeš programski jezik Python koji ćeš upotrijebiti za izradu svoje prve, ali ne i posljednje, web aplikacije i staviti je na internet preko platforme Google App Engine.

Uz to, saznaćeš za sve važne alate koje informatičke firme upotrebljavaju u svom radu, kao što su GIT i GitHub.

Course session

Program

Prvi dio: Front-end programiranje

Većina je programera napravila svoje prve korake u web developmentu sa front-end jezicima HTML-om i CSS-om. Osim toga, naučićeš raditi u popularnom okviru za CSS, Bootstrapu, i početi izrađivati svoj sopstveni programerski CV na GitHubu.

Drugi dio: Osnove programiranja u Pythonu

Naučićeš osnove programiranja u Pythonu koji je zbog svoje čiste i elegantne sintakse jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu. Kada savladaš jedan programski jezik, lako je prebaciti se na bilo koji drugi, imajući u vidu da su načela programiranja gotovo ista u svakom.

Treći dio: Back-end programiranje u Pythonu i Google App Engine

Osim front-end programiranja, svakoj je ozbiljnoj stranici potreban i back-end. Naučićeš kako izraditi web stranicu pomoću Pythona i postaviti je na Googleovu platform zvanu Google App Engine (Napomena: I Snapchat upotrebljava Google App Engine). Uz to ćeš naučiti i kako upotrebljavati bazu podataka Datastore.

Ovaj kurs je izrazito usmjeren na praksu. Tokom kursa radićeš na više od 20 manjih (i na jednom većem) projektu, što će ti biti korisno za sticanje programerskog iskustva. Moći ćeš dodati sve projekte na GitHub, što ti može poslužiti kao svojevrsni lični CV sa popisom programerskih projekata.

Cijena

Ako se prijaviš dovoljno brzo, možeš platiti cijenu za rane prijave (Early bird) koja iznosi samo 599,00 KM. Poslije cijena može narasti i do 749,00 KM.

Course session

Predznanje

Polaznici kursa ne moraju imati predznanje o programiranju zato što se kreće od samih osnova. Kurs će se održati na našem jeziku, ali je poželjno da polaznici vladaju osnovama engleskog jezika, što je ključno za svakog programera.

group photo

Mjesto održavanja i datumi

Kurs se održava dvaput sedmično, svakog ponedeljka i srijede od 18:00 do 19:30 (ukupno 24 predavanja). Mjesto će biti naknadno objavljeno.

Šta ako propustim predavanje?

Svaki polaznik dobija pristup stranici za polaznike na kojoj može vidjeti sve lekcije. Ako propustiš neko od predavanja, ne brini se – možeš samostalno proći lekciju kod kuće. Uz to, postoji i forum na kom predavači odgovaraju na sva tvoja pitanja.

Šta čekaš? Prijavi se! ;)


Cijene

Cijena kursa* Opis Datum dospijeća
599,00 BAM Rana prijava Cijena vrijedi do 23.11.2018
649,00 BAM Kasna prijava Cijena vrijedi do 27.11.2018
749,00 BAM Puna cijena Cijena vrijedi do 28.11.2018

* Sve cijene uključuju PDV.


Prijavi se na listu čekanja

Prijavi se na naš newsletter!