FAQ

Često postavljana pitanja

SmartNinja podučava korisne i praktične IT vještine. Naša je misija pomoći ljudima otkriti i razvijati talente i vještine u području IT-a. Vještine s kojima ćeš lakše pronaći posao ili čak stvoriti novi! Organizujemo kurseve na kojima možeš naučiti o programiranju, hakiranju, bazama podataka itd. Također pomažemo polaznicima pri dobijanju stručne prakse u našim partnerskim IT preduzećima.
Naši su osnovni kursevi usmjereni na web development, najtraženiju vještinu na tržištu rada u području IT-a. Naši su ostali kursevi usmjereni na hakiranje i internetsku sigurnost, botove, baze podataka itd. Neprestano uvodimo nove kurseve i osiguravamo da uvijek sadrže najnovije informacije.
U većini se naših kurseva ne zahtijeva predznanje. Jedino je za kurs Web development 2 potrebno prvo završiti Web development 1. Međutim, potrebno je vladati engleskim jezikom u pismu jer je većina tehničke dokumentacije napisana na engleskom.
Naši predavači su profesionalni programeri. Rade u raznim preduzećima ili kao freelance programeri. Iskusni su i mogu te naučiti mnogo o programiranju i o tome kako izgleda život programera. :)
Da, u pravilu 50% prije početka kursa i 50% nakon.
Ako si već platio/la kurs, možemo ti vratiti cjelokupni iznos cijene kursa ako otkažeš najmanje 14 dana prije početka kursa. Za više detalja, pročitaj Opšte uslove poslovanja na dnu stranice svakog kursa.
Ne, samo kurseve uživo (u učionici).
To zavisi od uspjeha koji postigneš na kursu. Ako si jako motivisan/a, redovno pišeš zadaću i u sebi otkriješ inženjerski talent, nakon našeg kursa Web development 2 možeš dobiti stručnu praksu. Nakon završetka tog kursa, aktivno pomažemo našim najboljim polaznicima pri dobijanju stručne prakse.
Vrijedi barem pokušati. :) Kurs Web development 1 je savršen za to. Na tom kursu možeš vidjeti je li programiranje nešto čime se želiš baviti u životu, bilo kao hobi ili čak profesionalno.
Mnogi se početnici to pitaju. Na kraju to i nije toliko važno, jer se svi programski jezici temelje na istim osnovnim principima. Podučavamo Python (na kursu Web development 1), programski jezik koji je vrlo pogodan za početnike. Jednom kada naučiš programirati u Pythonu, nije teško preći na bilo koji drugi programski jezik.
Preporučujemo laptop s 4GB RAM-a (vjerojatno ti može poslužiti i manje, ali bi to moglo biti prilično sporo).
Naši su kursevi obično namijenjeni odraslima (18+), no uzeli bismo u obzir i osobe starije od 15 godina.

Želiš li znati više?

Javi nam se putem kontakt obrasca ili se prijavi na naš newsletter (na dnu stranice).

Prijavi se na naš newsletter!