Politika privatnosti

1. UVOD

Udruženje za promociju preduzetništva START (SmartNinja Bosna i Herzegovina Franšizer) i SNIT, tečaji IT veščin d.o.o. (SmartNinja Vlasnik Franšize) (u daljem tekstu zvan „Upravnik“), koji upravlja web stranicom www.smartninja.ba (u daljnjem tekstu zvana „stranica“), je svjesan važnosti zaštite ličnih podataka i privatnosti.

Zaštita ličnih podataka u Bosni i Hercegovini sistemski je regulisana Zakonom o zaštiti ličnih podataka koji definiše prava i obveze kako bi spriječili nezakoniti i neopravdani postupci vezani za privatnost pojedinaca pri obradi ličnih podataka.

2. ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

U skladu sa zakonskim odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka, Upravnik poštuje Vaše pravo na privatnost potvrđujući da:

3. TKO PREGLEDA VAŠE PODATKE

Vaše podatke obrađuju i pregledaju rukovodeći timovi iz:

  1. SmartNinja Bosna i Hercegovina Franšizer
    Udruženje za promociju preduzetništva START
    Miše Stupara 4
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina
    Predsjednik: Vladimir Ćorda
  2. SmartNinja Vlasnik Franšize
    SNIT, tečaji IT večin d.o.o.
    Ulica Slavka Gruma 100
    8000 Novo mesto
    Slovenija
    Direktor: Miha Fabjan
  3. Preduzeća treće strane.
    Baze podataka svih preduzeća treće strane su usaglašene s Opštom uredbom o zaštiti ličnih podataka (GDPR) (EU) 2016/679.

4. GDJE POHRANJUJEMO VAŠE PODATKE

Vaše podatke pohranjujemo u samoupravljujućim bazama podataka i bazama podataka trećih strana:

Sve baze podataka trećih strana su usaglašene s Opštom uredbom o zaštiti ličnih podataka (GDPR) (EU) 2016/679. Ne dijelimo podatke sa bazom podataka nijedne druge treće stranke.

5. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO

U svrhe marketinga prikupljamo sljedeće podatke:

Za naše usluge (pohađanje SmartNinja kurseva) prikupljamo sljedeće podatke:

Obvezni podaci:

Neobavezni podaci:

6. ZA ŠTA KORISTIMO VAŠE PODATKE

S Vašim pristankom, Upravnik može Vaše podatke iskoristiti kako bi Vas informisao o našim ponudama.

Upravnik pristaje na to da neće isporučivati, posuđivati ili prodavati Vaše podatke trećoj strani bez prethodne obavijesti o tome te dobijanja pisanog pristanka pojedinca.

Za slanje ponuda, Upravnik koristi dvostruku opt-in aplikaciju, što znači da šalje e-mailove samo onima koji su se izričito složili s primanjem e-mailova od web stranice. Koristeći poseban računarski sistem koji je zaštićen od zloupotrebe zaštite spama ili lozinke, Upravnik smanjuje mogućnost da treća strana zloupotrebi osobne podatke pojedinca.

7. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE

Vaši se podaci čuvaju onoliko godina koliko propisuju zakoni koji određuju djelovanje naših usluga.

Sve baze podataka trećih strana imaju vlastiti sistem razdoblja čuvanja podataka. Saznajte više o tome provjerom naše politike privatnosti o bazama podataka trećih strana.

8. KAKO MOŽETE UPRAVLJATI VAŠIM PODACIMA

Jednom kad ste podijelili Vaše podatke sa bazom podataka SmartNinje uvijek ih možete izbrisati na sljedeći način:

9. PRAĆENJE KORISNIKA WEB STRANICE

Kada pretražujete web stranicu i niste prijavljeni ni na jednu online uslugu, Vi pretražujete anonimno. Dok pretražujete, upravnik Vaših ličnih informacija ne prikuplja nikakve podatke. Međutim, prati kako web stranicu koriste kako registrovani tako i anonimni korisnici. Jedna od metoda praćenja koju koristimo je poznata kao „kolačić“. Kolačići su identifikatori koji su zapisani na tvrdom disku Vašeg računara čime Vas se prepoznaje pri sljedećoj posjeti bez da se registrujete. Kolačići ne mogu pristupiti podacima s Vašeg diska, skinuti računarske viruse ili bilo koje druge lične informacije.

Web stranica koristi sljedeće opskrbljivače kolačićima:

10. SIGURNOSNA SVOJSTVA WEB STRANICE

Upravnik je svjestan važnosti sigurnosti te stoga nastoji zaštititi Vaše lične podatke. Neovlašten pristup, korištenje i razotkrivanje preventiraju mnogi sigurnosni postupci i tehnologije. Osobne informacije koje unesete na web stranici pohranjene su u računarskim sistemima s ograničenim pristupom u kontroliranoj okolini.

11. POVEZNICA NA DRUGE STRANICE

Druge web stranice čije poveznice imamo na našoj web stranici (vanjske hiperveze) mogu uključivati politike privatnosti koje se razlikuju od naše Politike privatnosti. Kako biste zaštitili Vašu privatnost, podstičemo Vas da pregledate politike privatnosti na drugim stranicama kojima možete pristupiti preko naše web stranice.

12. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI

SmartNinja Bosna i Herzegovina Franšizer
Udruženje za promociju preduzetništva START
Miše Stupara 4
78000 Banja Luka
Bosna I Hercegovina
Predsjednikr: Vladimir Ćorda
Kontak: info@smartninja.ba

SmartNinja Vlasnik Franšize
SNIT, teč SNIT, tečaji IT večin d.o.o.
Ulica Slavka Gruma 100
8000 Novo mesto
Slovenija
Direktor: Miha Fabjan
Kontakt: info@smartninja.org

Nastojaćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem vremenu.

Ova se Politika privatnosti primjenjuje od trenutka kad je objavljena na web stranici.

Zadnje ažuriranje: Jul 2018.

Prijavi se na naš newsletter!